top of page

Mijn naam is Taco Snippen. Via Snippen Consulting voer ik mijn adviesdiensten op gebied van circulaire economie en inkoop uit.

 

Op deze pagina wil ik een indruk geven wie ik ben. Ik wil daar graag aan toevoegen, dat persoonlijk contact van wezenijk belang is voor samenwerking. Voel u daarom vrij om contact met mij op te nemen voor een nadere kennismaking via het contact formulier.

OVER TACO SNIPPEN

​TACO SNIPPEN VERBINDER,  ANALYTISCH EN CREATIEF

Taco Snippen behaalde in 1994 zijn ingenieurs diploma Scheikundige Technologie (TU Eindhoven). Aansluitend volgde hij een postdoc opleiding aan de IFP School in Rueil (F).

 

Hij startte zijn loopbaan in 1996 bij Air Liquide in Frankrijk. Als commissioning engineer startte hij wereldwijd gaszuiveringsunits op die hij eerder als process engineer had ontworpen.

 

In de business development groep van de business unit Large Industries was hij projectleider voor een nieuwe corporate database en ontwikkelde hij business cases voor bedrijfsovernames in het Midden Oosten.

 

In het team Strategic Planning ontwikkelde Taco een corporate reporting proces ten behoeve van pers publicaties.

 

In 2003 vervolgde hij zijn loopbaan bij Air Liquide in de Benelux als proces technoloog op een synthese gas fabriek in Bergen op Zoom. In Antwerpen bouwde hij zijn inkoopexpertise op als Regional Purchaser.

 

Vanaf 2007 richtte Taco zich full time op zijn studie piano klassiek en koordirectie. Hij behaalde zijn persoonlijk gestelde doel in 2009 met zijn Bachelor diploma aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Taco componeert daarnaast muziek.

Eind 2009 startte Taco Snippen als freelance inkoop professional onder Snippen Consulting. Hij vervulde opdrachten bij TAQA, Imtech Industrial Services, Air Liquide en Heineken en DSM.

 

Op het gebied van circulair ondernemen is Taco prima op zijn plek door kennis en ervaring op gebied van business development en inkoop, circulaire business modellen, betrokkenheid bij  win - win oplossingen voor mens en planeet.

Taco is een verbinder. Hij is analytisch, creatief, en betrouwbaar. Hij is nieuwsgierig naar inhoud en is mens- en en resultaatgericht.

Kwaliteit leveren, integriteit, pragmatisme, zorgvuldig beheer van de aarde, respect in intermenselijk verkeer, ‘out of the box thinking’ en humor zijn belangrijke waarden voor Taco Snippen. Deze waarden deelt hij graag ‘on the job’.

 

Neem contact op voor meer informatie of voor een persoonlijke kennismaking via het contactformulier.

 

bottom of page